Om Herdins Färgverk AB

Det vi omger oss med, färgar oss.
Får vi det fint mår vi bra, eller hur? Och det man vårdar räcker längre. Det är efter den enkla logik vi arbetar på Herdins Färgverk i Falun.

Med månghundraårig kunskap kan vi utveckla de där enkla och smarta produkterna som ger nytt liv till trä, textilier, din hud och olika ytor i hemmet. Vid en första åsyn kan kombinationen kanske verka märklig. Men det är genom att enkelt kunna vårda dessa element i din vardag som du kan öka ditt välbefinnande. Det är vad vi vill bidra med.

Anor från 1700-talets Falun

Vi har vår verksamhet placerad i Falun, Dalarna, Sverige. Det är här vår historia börjar, i mitten av 1700-talet, och det är här vi än idag utvecklar, producerar och marknadsför våra produkter.

På plats i Falun kan vi se våra produkter tillverkas. Utöver produktion är det här vi har vårt kontor, vår kundsupport och vårt laboratorium. Det är här vi tar emot råvaror och det är från vårt lager vi skickar våra färdiga produkter, till butiker i Sverige och Norden.

Flera varumärken under samma tak

Ett företag som närmar sig 300 år utvecklas såklart i takt med att övriga omvärlden utvecklas. Därför har vi idag ett brett utbud av produkter för trä, textil och kemtekniska produkter som rengöring och kroppsvård hos oss på Herdins Färgverk.

Idag har vi flera starka varumärken i vårt sortiment, som Herdins, MP52, AVA, Imprenex, Verda och Dr. Beckmann.

Vi vill att vårt produktsortiment ska möta marknadens behov av specialprodukter som hjälper människor att underhålla, rengöra och försköna i vardagen. Produkterna ska tillverkas för att ge så låg miljöbelastning som möjligt och vi ska också eftersträva ständiga förbättringar för att förebygga föroreningar.

"Vi utvecklar och marknadsför starka varumärken av nischkaraktär inom ytbehandling trä, textilvård, hushållsprodukter och kroppsvård."

Per Strand, VD på Herdins Färgverk

Den hållbara framtiden

I en föränderlig tid och där ett hållbart synsätt blivit självklart för i stort sett alla, ser vi hur våra varumärken är mer aktuella än någonsin. Herdins, MP52, AVA och Imprenex ska fortsätta förbättra och försköna vardagen. För fler.

Att ha utveckling, tillverkning, försäljning och kundservice under samma tak ger oss en omedelbar känsla för vad våra användare vill ha och uppskattar. En ovärderlig fördel som vi ska fortsätta utveckla i generationer.

I en butik nära dig

Så många konsumenter som möjligt ska lätt kunna hitta våra produkter på sitt vanliga inköpsställe. Genom goda relationer med handelns olika aktörer täcker vi svensk dagligvaruhandel, färg-, järn- och byggfackhandel.

Vi finns på plats i Falun

Adress:
Herdins Färgverk
Sundbornsvägen 8
791 47 FALUN

Tel: 023-330 60
E-post: mail@herdins.se