Varför behöver vi vårda skärbrädor, köksbänk och annat trä i köket?
Att vårda sina skärbrädor i trä förlänger deras livslängd, håller dem hygieniska och bevarar träets fina yta. Regelbunden rengöring och oljning skyddar träet från att torka ut, spricka och bakterietillväxt förhindras. En välskött skärbräda och köksbänk är både snyggare och mer hållbar i köket!
Kort om Herdins Köksbänksolja PLUS
Herdins Köksbänksolja PLUS är en specialolja för träytor i köket med bra inträngningsförmåga, som vårdar och skyddar träet . Produkten består av en blandning av noga utvalda oljor som ger en vacker och tålig yta med bra vatten- och smutsavvisande egenskaper.
Den är livsmedelssäker, alltså testad för kontakt med livsmedel och även godkänd enligt SS EN 71.3.

Så här gör du
1. Rengör och se till att ytan är torr och fri från fett och smuts.
2. Slipa med 120 slippapper, för att öppna upp ytan och ta bort gammal olja.
3. Lägg på oljan i ett jämnt och tunt skikt med trasa eller skurnylon. Tillsätt vid behov ytterligare olja så att hela ytan mättas.
4. Torka upp eventuell överskottsolja efter 15-20 minuter för att undvika blanka partier. Upprepa behandlingen vid behov.
5. Låt oljan härdat i 24 timmar. Utsätt inte ytan för fukt under härdningen.
6. Efterpolera med vit skurnylon (exempelvis den vita delen av en hushållssvamp), för en tåligare och behagligare yta.
Upprepa processen ca 2-3 ggr/år!

Relaterade produkter
Här hittar du några av de produkter som använts i inslaget du precis läst.