Välkommen in i värmen!

När hösten nu har vinkat hejdå till sommaren så flyttar vi in från uterum, verandor och balkonger. Kanske är det dags för några förändringar, med lite härligt höstpyssel?

Och även om sommaren är över för den här gången – hur mysigt är det inte att komma in i värmen igen? Vi får tända ljus och mysa bland härliga filtar och fluffiga kuddar. Hösten är också en perfekt tid för att göra om hemma.

Låt naturen flytta med in, genom att bevara den genuina och visuella träkänslan i möbler och inredning. Du kan enkelt förvandla en gammal trämöbel, ett loppisfynd eller något du snickrat ihop själv – till en unik inredningsdetalj.

Med våra produkter för träbehandling är möjligheterna många och endast fantasin sätter gränser. Våga börja, så märker du snart hur roligt det är att skapa och se skillnaden med varje penseldrag. Det är också ett väldigt bra sätt att återbruka möbler, istället för att köpa nya.

Färgsätt med bets

Genom att färgsätta en möbel kan du skapa merkänsla och ge ett lyft till hela rummet. Det behöver inte heller vara svårt. Just betsen är perfekt för dig som är ute efter att färgsätta men fortfarande vill behålla träkänslan, i form av ådring och struktur. Detta eftersom betsen är en genomskinlig lösning som tränger in i träet vid infärgning och ger det en egen karaktär – istället för att täcka över, som vanlig målarfärg.

För att betsen ska fungera på bästa sätt behöver du lägga lite tid på ett grundligt förarbete. Underlaget ska vara trärent, vilket betyder att om din möbel är behandlad sedan tidigare så behöver den slipas helt ren. Först då kan färgen tränga in i träet.

Vilken bets du ska använda till just ditt projekt beror lite på vilket resultat du är ute efter och vilket träslag som ska behandlas. I vårt sortiment finns det fyra olika betser med olika egenskaper, för att du ska hitta en bets som passar just dina förutsättningar. Här hittar du vår guide om bets!

Tänk på...

…att alltid testa betsen på en dold yta, om det finns möjlighet. Eftersom betsen tränger in i träet kommer träslagets unika egenskaper att påverka slutkulören. Det beror på att trä suger åt sig olika mycket och att olika träslag kan vara mörkare eller ljusare som grund. För en utförlig beskrivning av hur du applicerar just den bets du valt hänvisar vi till respektive produkt, då de skiljer sig lite åt.

Och som sagt, en möbel behöver inte alltid vara ny för att få flytta med in. Kika igenom förråd, loft och källare. Kanske hos en släkting eller vän? Vem vet, det kanske står någon guldklimp och bara väntar på att få en make-over. Genom att återbruka en gammal möbel förlänger vi dess livslängd, och låter den få ta den plats som det var tänkt – i hemmet.