Ge nytt liv till dina gamla textilier

Har favorittröjan blivit urtvättad eller är det dags för ny färg på textilierna i hemmet?

Allt för ofta är vi snabba med att slänga sådant vi upplever har tappat färgen, blivit omodernt eller byter ut kuddfodralen för att vi har tröttnat på färgen. Med textilfärg ger du dina gamla textilier en ny chans – vilket är bra för plånboken och i längden även miljön.

Enligt Naturvårdsverket var inflödet av textilier under år 2017 ungefär 140 000 ton. Delar vi upp det så landar vi på 13,9 kg per person. Av dessa 13,9 kg slängs sedan över 7,5 kg per person och skickas direkt till förbränning.

Färga och förnya

Som privatperson kan du förebygga delar av det onödiga textilavfallet genom att använda textilierna längre, sälja vidare eller lämna in till olika typer av begagnatförsäljningar. Bara genom att använda textilier tre gånger så lång tid som idag minskar den totala miljöpåverkan av produktionen med upp till 70 procent, enligt forskningsprogrammet Mistra Future Fashion.

Med textilfärg kan du enkelt färga och förnya. Gardiner, kuddfodral, kläder och övriga textilier i hemmet fräschas upp eller får en helt ny färg. Perfekt om du vill testa något nytt eller för dig som följer de senaste inrednings- och modetrenderna. Självklart är det toppen för dig som shoppar på second hand och gillar plagget men vill ha en annan färg! På så vis kan vi öka livslängden för textilierna och minska konsumtion och tillverkning av nytt.

Herdins Textile Colour Natural Fibre

Herdins Textile Colour Natural Fibre är en tvättäkta textilfärg som färgar textilier av bomull, lin och viskos. Blandade material med en mindre mängd polyester, elastan eller lycra går att färga men resultatet blir ljusare.

Har du aldrig testat att färga textilier tidigare så är det dags nu! Det är lätt som en plätt och här går vi igenom hur du kommer igång och färgar med textilfärgen Natural fibre.